Vår venneklubb har besøk av norsk trener

MSK Zambia har arrangert turnering med støtte fra oss i Mørkved Sportsklubb og Byggmakker Gunvald Johansen Bodø.

#små øyeblikk utvikling for livet

MSK Zambia har besøk av norsk hjelpetrener og sammen arrangerte de ei turerning i helga. Den norske treneren har sendt oss et lite reisebrev fra Zambia som beskriver hvordan han kom i kontakt med klubben og hvordan MSK Zambia arbeider for barna i klubben. 

En klubb som består av smil, glede, begeistring og håp

Det var en «kald» sommerdag tidlig juni her i Lusaka hvor jeg kom i kontakt med Aaron, nærmere bestemt Coach Aaron. Jeg fikk kontakt detaljene ifra Resepsjonisten hos BARCA Academy hvor Aaron også er trener. Aaron inviterte meg den kommende lørdagen da MSK Zambia skulle spille kamper på de ulike nivåene, U8-U16. Jeg ble møtt med begeistring og ble veldig godt tatt i mot av samtlige. Det tok ikke lang tid før jeg forstod hvor mye arbeid Aaron og trenerene legger ned for MSK Zambia og alle involverte. Jeg ble imponert over hva de har fått til med de ressursene de har tilgjengelig. Smil, glede, begeistring, håp og motivasjon er gjennomgående i alle spiller gruppene hos MSK Zambia, dette takket være samarbeidet med Aaron og de andre trenerene lokalt og MSK Norge.

Selv er jeg veldig interesert i coaching og det har vært en gøy reise sammen med Aaron og de andre de siste tre månendene. Jeg har selv vært med og trene U14 og U16. Det er ingen tvil om at man har mange talenter i MSK Zambia.


Til tross for Covid 19 arrangerte MSK Zambia turnering 


Ettersom COVID -19 har vært uungåelig på tvers av landegrenser og kontinenter har det vært vanskelig å spille kamper med skikkelig konkurranse. I samarbeid med Mørkved Sportsklubb i Bodø og oss «lokalt» her i Zambia gjennomførte vi nettopp en turnering hvor 4 lokale lag var invitert for U14 og U16 aldersgruppen. Dette var en heldags turnering hvor man hadde gruppespill, semifinaler, bronsefinale og finale. Godt over 100 mennesker inkludert spillere, trenere og andre var tilstede. Denne turneringen var til begeistring både for spillere og trenere, da dette bidro til god konkurranse på fotballbanen samt sosialt (godt ivaretatt av «social distancing» og hygiene tiltak) utenfor banen.

En vellykket turnering ble avsluttet med kroning av beste spiller, topp scorer og målvakt, samt pokal utdeling for de 3 beste lagene for U14 og U16.

Et lokalt partnerskap gjør det mulig

Byggmakker Gunvald Johansen Bodø er en viktig bidragsyter i samarbeidet MSK har med MSK Zambia. Sammen skaper vi mer en det vi hadde gjort alene for barna og trenerne i vår venneklubb i Zambia.