Fairplay og respekt i årets seriespill

Endelig er det klart for avspark i årets seriespill. Fotballkampen er det gøyeste for spillerne, dommerne, trenerne og heia-gjengen. Norges Fotballforbund vil se Kampvert, Fair Play og respekt på alle arenaer.

UGGI

I løpet av april måned starter årets seriespill. Endelig skal vi spille seriekamper. Dette har vi alle sett frem til. Nordland fotballkrets oppfordrer oss alle til å bidra til at fotballkampene i Nordland skal bære preg av Fair Play og Respekt. "Vi skal skape glede, drømmer og fellesskap i norsk fotball" sier Norges fotballforbund. Dette er i tråd med verdiene til Mørkved Sportsklubb; Utvikling, Glede, Grensesprenging og Inkludering - UGGI. 

Fair Play - trener-, spiller- og foreldrett

Fair Play handler om det som skjer på og utenfor banen, og er normen for det som skal prege aktiviteten vår. NFF har laget et eget digitalt kurs om Fair Play for spillere, trenere og støtteapparat, som anbefales å gjennomføre. 

Kampvert, Fair play-hilsen og Fair play-møtet skal bidra til at fotballkamper skal foregå i trygge rammer slik at alle får gode opplevelser. Alle har et ansvar for at kampen blir en god opplevelse for alle involverte. Det er viktig å ha gjensidig respekt for medspillere, motspillere, dommere, trenere, foreldre og publikum.Trener-, spiller-, og foreldrevett er sentralt for at alle skal få en god og trygg fotballopplevelse.

Her kan du lese mer om Fair Play i NFF sin egen håndbok. 

Obligatorisk med kampvert

I breddereglementet står det spesifikt et krav om minst en kampvert på alle kamper som ønsker motstanderlag, dommer(e) og tilskuere velkommen. Kampverten skal ha på gul vest og være synlig for alle. Mørkved Sportsklubb oppfordrer alle foresatte til å bidra som kampverter i årets seriespill. 

Kampverten er viktig for både spillerne, dommerne og klubben ellers. Den har en sentral rolle for å skape en trygg og god aktivitet. Det er laget en egen instruks for kampverten som beskriver oppgaene kampeverten har før, under og etter kamp. Denne finner her.

Før kampen Under kampen  Etter kampen
Ønske begge lag, dommer(e) og tilskuere velkommen og oppfordre til positivitet under kampen. Tilskuere skal stå på motsatt side av lagene og godt utenfor sidelinjen. Oppfordre til positivitet blant tilskuerne Takke begge lag og dommer(e) for kampen.
Delta på Fair play-møtet sammen med dommer(e) og begge lags trenere. Være tilgjengelig for dommeren underveis i kampen og i pausen Melde ifra til Fair play-ansvarlig eller annen kontaktperson i klubben hvis det oppstod uønskede hendelser før, under eller etter kamp.
Ha kjennskap til hvor klubbens hjertestarter er og ha telefon for å ringe 113  Håndtere eventuelle uønskede hendelser i henhold til klubbens retningslinjer  
Ingrid Roaldsen