Mørkved Sportsklubb har deltatt i sin første internasjonale turnering

For første gang i historien har Mørkved Sportsklubb deltatt på en internasjonal turnering i utlandet. I begynnelsen av juli deltok gutter 11 år og gutter 12 år i turneringen Piteå Summergames i Sverige.

Spente spillere

Det var en spent gjeng som reiste til Piteå i Sverige for å representere Mørkved Sportsklubb i Piteå Summergames første helga i juli. Trenerne hadde reist dager i forveien for å legge til rette for lagene som skulle delta. Lagene startet med felles spillermøte torsdag kveld på skolen der de overnattet. Fra fredag morgen til søndag ettermiddag, spilte lagene kamper mot andre norske lag og flere utenlandske lag. Det var tett kampprogram, men samtidig tid til at spillerne og deres familier kunne være sosiale. Blant annet arrangerte foreldrene en felles grillfest lørdag kveld. 

MSK var godt synlig blant de 626 lagene som deltok

Fredag kveld deltok også Mørkved Sportsklubb på åpningsseremonien og i paraden som gjennomføres i sentrum av Piteå. Det var gøy å se at Mørkved Sportsklubb sine fargerike flagg var godt synlige i paraden blant alle lagene. Under årets Piteå Summergames deltok  626 lag fra hele verden. På nettsiden til Piteå Summergames kan man lese at det ble spilt flere enn 1500 kamper på denne turneringen og at det ble scoret i overkant av 8400 mål. Noen av disse målene ble scoret av våre spillere!

Spillerne måtte avkjøles underveis i kampene

I Piteå fikk spillerne både prøvd seg på å spille kamper på naturgress, og ikke minst i en intens varme. I seriespillet og i turneringer hjemme i Norge spilles kampene på kunstgress, og det er ikke sjelden av det er såpass kaldt at de også stiller med ullundertøy under drakten. Imidlertid var det ikke behov for ullundertøy i Piteå. Snarere tvert imot måtte spillerne underveis i kampene avkjøles med svamper med kaldt vann. Etter siste kamp søndag, var det felles premieutdeling for en fornøyd og sliten gjeng gutter som allerede gleder seg til å delta i neste års Piteå Summergames.

Ingrid Roaldsen
Klar for parade under Piteå Summergames
Ingrid Roaldsen
Premier og diplom til gutter 11 år og gutter 12 år
Ingrid Roaldsen
Guttene måtte avkjøles underveis i kampene i Piteå
Ingrid Roaldsen
God stemning under Piteå Summergames