Vekst i Zambia

Mørkved Sportsklubb Zambia er i utvikling og gjennom vårt samarbeid bidrar vi med å bygge verdier, både i klubben men også for mange av barna i klubben.

utvikling for livet

Fadderordning gir barna skolegang

Vi i MSK her i Bodø har en fadderordning som heter Back to School Zambia. Fadderordningen gjør at flere av spillerne i venneklubben vår får gå på skole. For 200 kr pr måned gir vi et barn skolegang hvor både skolemateriell og måltid blir dekt. 

Dette er en unik mulighet til å gjøre en stor forskjell for barn i Zambia - i et livløpsperspektiv.

«Små øyeblikk, utvikling for livet»

Dersom det er noen som vil være med i fadderordningen, eller ønsker å få mer informasjon om den, er det bare å ta kontakt med kathrineraschmoyo@gmail.com

Fast inntekt til trenerne i klubben

Trenerne i MSK Zambia har frem til nå ikke mottatt lønn for sitt arbeid i klubben. For å kunne beholde trenerne over tid i klubben ønsker de å skaffe inntekter til å kunne gi dem lønn. MSK her i Bodø ønsket selvfølgelig å hjelpe dem med dette og derfor har noe av pengene fra tidligere flaskeinnsamlinger i høst har gått til å kjøpe geiter i Zambia.

En pastor som er med og hjelper litt til i MSK Zambia har tilgang på en jordflekk utenfor byen ett sted hvor vi kan ha geitene stående gratis. Det gjør at MSK Zambia nå får inn i underkant av 150 kroner i uken i inntekt på å kjøpe og selge geiter. Vi ønsker at MSK Zambia skal bli stadig mer selvhjulpen, og dette er en god start for dem. 

Mørkved Sportsklubb og Byggmakker Gunvald Johansen Bodø samarbeider om arbeidet i Zambia. Det er veldig spennende å givende å se hva vi sammen med klubben i Zambia har klart å få til på kort tid. ungene her i Bodø er med på å skape muligheter for jenter og gutter  i Zambia.